Starea de urgenta in care se afla zona Buzau – Ramnicul Sarat nu a lasat indiferenti membrii noului infiintat club sportiv GTC MotorSport.

Pentru ca off road inseamna mai mult decat competitie si plimbari in natura intr-o masina  4×4, membrii clubului au participat la mai multe actiuni in zonele sinistrate din judetele Buzau si Vrancea.

Duminica 12 februarie 2012 impreuna cu ProTV, o caravana de 8 masini de teren si 3 dube GTC MotorSport a plecat inspre Glodeanu – Silistea pentru a imparti sinistratilor cca 5 tone de alimente.

“Partea umanitara este suficient de motivanta si faptul ca am facut aceasta prima actiune a clubului in conditii deosebite de vreme reprezinta un motiv de multumire si implinire” a declarat Razvan Cirap – presedintele clubului GTC MotorSport.

“Incolonate, masinile de teren pline cu alimente au plecat dimineata catre judetul Buzau. Caravana ProTV care incearca sa ajunga cu ajutoare la oamenii de aici a avut ceva probleme de acces. Ramasi de atatea zile fara nimic de-ale gurii, sinistratii i-au primit cu zambetul pe buze. Din pacate, un zambet amar, cata vreme acest vis urat este departe de a se fi incheiat. Chinuiti de greutati, oamenii au multumit cu ochii in lacrimi. Nu au cerut mai mult decat li s-a dat. Toti au inteles ca si alti sarmani au nevoie de o sticla cu ulei sau de o bucata de carne”  – comentariu in stirile ProTV

Sambata 11 februarie 2012, membrii ai clubului sportiv GTC MotorSport,  impreuna cu membrii ai Kamikaze Off-Road Team si Club 4×4 Bucuresti au participat la o actiune umanitara in judetul Buzau, la granita cu Ramnicu Sarat.  Alimentele au fost cumparate de senatorul Bigiu, PNL Buzau.

Joi 16 februarie 2012, GTC MotorSport s-a alaturat din nou campaniei PRO TV – Romania are nevoie de tine – si impreuna cu Gandul, Mediafax si elicopterele Ministerului Apararii Nationale a impartit alimente in satele din zona Ramnicu Sarat – Focsani.

„Pro TV, Gândul şi Mediafax, cu sprijinul Romtelecom şi Cosmote şi al Ministerului Apărării Naţionale, au ajuns cu elicopterul sau cu maşinile de teren în satele din Buzău şi Vrancea pentru a le duce alimente sinistraţilor zăpezii, care nu au nici măcar de unde să îşi cumpere o pâine. Romtelecom, Cosmote şi Ministerul Apărării Naţionale au făcut acest lucru şi le-au întins o mână de ajutor oamenilor din localităţile izolate. Şi-au mai oferit ajutorul Caroli, care a donat 460 de kilograme de mezeluri, Carrefour care a donat pe 1,5 tone de alimente, Albalact, care a donat 2,4 tone de lapte, PROFI, care a donat 1,5 tone de ulei, Alka – 600 de baxuri de prăjituri, Scandia şi clubul GTC Motorsport” a declarat Gandul

Participarea la actiuni umanitare si de protectia mediului, acordarea de ajutor in caz de calamitati sunt obiective pe care le au in vizor majoritatea cluburilor de off road din Romania. Astfel de actiuni caracterizeaza si reprezinta comunitatea 4×4 din Romania.

Credite foto: Silviu Matei, Claudius Vasilescu

 

Leave a Reply